maandag 5 maart 2012

Jurk met hindernissenNou dit was het project wel zeg! Dit stofje lag al een hele tijd in de kast. Dus ik dacht daar een FM Xenia van te maken. Patroon van vorig jaar erbij gepakt, wist dat het Merel wat ruim om de borst zat. Dus dezelfde maat gepakt, alleen wat verlengd, omdat Merel toch wel een flink stuk langer is geworden.
Jurk in elkaar gezet tot de rits en toen gepast bij Merel. Wat schetst mijn verbazing?? Ze past er rond de billen niet in! Dus jurkje van vorig jaar opgezocht, en nee idd die past ook niet meer!
Daarom de figuurnaden er maar weer uitgehaald en gestikt tot net in de taille. Want ik had het bovenstuk er al aangezet, dus de figuurnaden kunnen er niet helemaal uit.Nu lijkt het te passen. Vanochtend de blinde rits in gezet. Wat normaal 10 minuten kost met het speciale voetje duurde nu ruim een half uur. Eerst stond de naaimachine nog op een flauwe zigzag. Niet gezien, dus rits er weer uit. Toen heb ik de rits erin gezet met een slag erin onderaan, dus weer eruit. 3e keer zat ie scheef. En eindelijk de 4e keer goed. Daarna snel verder afgemaakt. Ziet er goed uit nu, hopen dat ie past. Pfff

3 opmerkingen:

 1. Na alle hindernissen is het wel een erg leuk jurkje geworden! Het stofje is super fleurig, erg leuk.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Judith, mooi jurkje zeg! Het was het allemaal waard. Ik ben ook dol op het patroon Xenia. Heb er net weer 1 in kabouterstof gemaakt (tja ze is 1,5 he) en de andere is een Xenodie geworden, superleuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij ziet er in elk geval prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...